Україна буде експортувати освітні послуги

Поділитися:

Міністр освіти і науки Сергій Шеремет заявив, що експорт освітніх послуг є важливою перспективною сферою для залучення і збільшення інвестицій в економіку України.

Відомо, що уряд має намір запровадити прозорий механізм набору іноземних студентів для отримання освіти в Україні. Адже країна є важливим учасником глобального ринку освітніх послуг для іноземних громадян з рядом конкурентних переваг, що дозволяють щорічно збільшувати наш показник інтегрованості української вищої школи в світовій освітній процес.

Слід зазначити, що план, розроблений Кабміном передбачає розробку і впровадження міжвідомчої електронної платформи. Ця платформа повинна оптимізувати взаємодію всіх зацікавлених установ та відомств при видачі запрошень і оформлення віз.

Також введення нового сервісу сприятиме обмеженню недобросовісні діяльності фірм-посередників при наборі іноземних студентів.

Нагадаємо, що дистанційне навчання для школярів знову повертається, це пов’язано з карантинними заходами і необхідністю посилити їх через постійно зростаючу кількість нових ковідних пацієнтів. Так, на віддалене навчання перейдуть школярі і студенти в тих регіонах, які віднесені до «червоній» зоні – це Житомирщина, Чернігівщина, Чернівецька та Івано-Франківська області, Закарпатська, Львівська, Сумська області, Київ та область, Миколаївщина та Одещина.

Раніше повідомлялося, що Європейський союз в рамках освітньої програми для українських державних службовців виділить грант у 2,45 мільйона євро. Йдеться про навчання українців в Коледжі Європи.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу