У Запоріжжі не встигнуть до кінця року відкрити міст-довгобуд

Поділитися:

Запорізький міст-довгобуд, який вже давно охрестили символом корупції – знову у центрі уваги. Напередодні у Службі автошляхів Запорізької області повідомили, що відкрити до кінця цього року новий шляхопровід не встигнуть. Тож, запуск переноситься на січень 2022 року. Про це повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Як відомо, будівельні роботи на мосту виконує турецька компанія «Онур», що виграла тендер у березні 2020 року
за майже 12 мільярдів гривень. А вже за рік Нацполіція почала розслідування порушень під час підписання договору.

За даними слідства, до договору було внесено витрати на виконання робіт, які вже були передбачені раніше, за що підрядники та субпідрядники отримували бюджетні кошти.

Будівництво Запорізького шляхопроводу через Дніпро почалося ще у 2004 році, проте через нестачу фінансування проект декілька разів заморожували. Зводити обєкт спочатку мала компанія «Мостобуд», яка обіцяла закінчити роботи через 5 років. Щоправда, це зробити не вдалося ні через 5 років, ні через 10.

В 2010 році його кошторис проекту зріс в 3 рази. Згодом міська влада звинуватила «Мостобуд» в неефективному використанні коштів і передала обєкт іншому підряднику.

В 2017 році будівництво знову було зупинено – через брак фінансування та відхилення від проекту. Лише на початку 2020 року вдалося відновити роботи. Їх виконувати взялася компанія з дорожнього картелю – «Онур». Щоправда, і кошторис проекту виріс в 10 разів – до 11 мільярдів 900 мільйонів гривень.

Раніше стало відомо, скільки заробить компанія «Онур» на будівництві аеродрому в Дніпрі. Про це йдеться у розслідуванні з боку українських ЗМІ.

З’ясувалося, що будувати аеродром у Дніпрі буде дружня до Володимира Зеленського турецька компанія «Онур». Бюджет проекту – 5,64 млрд грн.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу