У ВООЗ закликали дотримуватися коронавірусних обмежень на свята

Поділитися:

У Всесвітній організації охорони здоров’я закликали дотримуватися коронавірусних обмежень на різдвяно-новорічні свята. Причиною цього є стрімке поширення світом штаму «Омікрон».

Як заявив на брифінгу у Женеві гендиректор ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейєсус, необхідно обмежити подорожі і масові збори на свята. Він наголосив, що весь світ втомився від пандемії, всі хочуть провести час із друзями та родиною, повернутися до звичного життя. Найшвидшим способом зробити це є ухвалення важких рішень для захисту себе та інших. Для деяких випадків це означатиме скасування чи відтермінування святкових заходів.

«Але скасована подія краща, ніж втрачене життя. Краще скасувати зараз і відсвяткувати пізніше, ніж святкувати зараз і бути у скорботі пізніше», – наголосив глава ВООЗ.

За його словами, очевидно, що святкові заходи здатні погіршити епідситуацію із захворюваності, перевантажити систему охорони здоров’я та збільшити смертність.

Раніше ми також писали, що у ВООЗ порівняли штами коронавірусу «Дельта» та «Омікрон».

Нагадаємо, що в Україні зафіксували перший випадок штаму «Омікрон». Про це повідомив Центр громадського здоров’я України у ніч проти суботи.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу