У суміжних з Білоруссю районах Волині можуть запровадити надзвичайний стан

Поділитися:

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Волинь, як і інші суміжні із Республікою Білорусь області України, готується до можливого масового прориву кордону біженцями.

Данілов зазначив, під час наради силовики розглядали варіанти дій у разі можливого масового прориву українського кордону з боку Республіки Білорусь.

«Пропрацьовані різні сценарії дій. Включно з тим, щоб запровадити надзвичайний стан у прикордонних областях», — додав глава МВС Денис Монастирський.

Для того, аби посилити кордони до прикордонних областей України буде стягнено додаткові сили прикордонників. Однак, за словами глами МВС, до цього не будуть залучати військових зі Сходу та Півдня України.

Секретар РНБО зазначив, що жителі прикордонних регіонів можуть стикнутися із посиленою перевіркою з боку правоохоронних органів.

«Серед мігрантів, які можуть опинитися на території України, можуть виявитися зовсім не мігранти. А особи, перебування яких на території України вкрай небажане, зважаючи на мету їхньої діяльності», — зазначив Олексій Данілов.

Раніше ми повідомляли, що група військовослужбовців збройних сил Великобританії була спрямована на кордон Польщі з Білоруссю для підтримки польських військових за умов міграційної кризи.

Напередодні група мігрантів прорвалася до Польщі через кордон із Білоруссю біля пункту пропуску «Брузги». Згідно з повідомленнями журналістів, біженці пошкодили огорожу з колючого дроту та залишили територію Білорусі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу