У столиці добудовуватимуть станцію метро «Львівська брама»

Поділитися:

Стало відомо, що Київський метрополітен у суботу, 5 лютого 2022 року, оголосив про майбутній тендер на проектування входу київського довгобуду – майбутньої станції метро «Львівська брама».

За даними електронної системи Prozorro, попередньо оцінюються роботи у 73,4 мільйона гривень.

Водночас наголошується, що вихід зі станції вирішили змінити. Замість Львівської площі пасажири виходитимуть на вулиці Січових стрільців.

Нагадаємо, станція метро «Львівська брама» вже тривалий час перебуває на стадії законсервованої. Знаходиться вона між станцією «Лук’янівська» та «Золоті ворота» зеленою гілкою Сирецько-Печерської лінії, де пасажиропотік у середньому становить 24,7 тисяч осіб на добу.

«Львівську браму» почали будувати ще 1991 року, але через п’ять років (1996 рік) будівництво заморозили, станцію законсервували. Причиною цього стали недостатність коштів та «відсутність концепції реконструкції Львівської площі».

Раніше ми писали, що Кабінет Міністрів вирішив профінансувати будівництво нового метро на Троєщину одразу на 100 млн гривень. Уряд уже затвердив план використання коштів.

Також ми повідомляли про те, що, згідно з даними Держстату, в Україні спостерігається зростання пасажирських перевезень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу