У США випустять книгу про махінації Коломойського

Поділитися:

Вже в листопаді 2021-го стануть відомі подробиці незаконних дій бізнесмена. Американський журналіст-розслідувач та письменник в одній особі оприлюднить факти можливого відмивання грошей, скоєних українським олігархом Ігорем Коломойським.

Попередня дата випуску книги готується на листопад 2021 року. Йтиметься про незаконні оборудки представників підприємницької еліти та світових лідерів. Окреме місце у виданні відведене відповідно мільярдерові Ігорю Коломойському.

Журналіст запевняє, що український громадський діяч придбав в Америці занедбані заводи й фабрики з метою відмити «сотні мільйонів доларів». Відомо, що він потрапив під накладення санкцій з боку Сполучених Штатів за «значну корупцію в Україні».

Письменник повідомляє, що Коломойській звинувачується міністерством юстиції США і українськими правоохоронними органами в виведенні мільйонів доларів, незаконно привласнених коштів з України шляхом використання офшорних банківських рахунків та ряду «підставних» компаній. Сам олігарх в свою чергу, заперечує всі пред’явлені звинувачення, стверджуючи, що кошти на інвестиції були взяті з власної кишені.

Автор книги посилається на слова американських прокурорів про те, що всі покупки нерухомості в Америці здійснені з метою «приховати вкрадені гроші».

У книзі, яку можна буде придбати вже в листопаді 2021 року, буде також описані події, що відбулися незабаром після революції Гідності (Україна, 2014 роки), коли органи правопорядку стверджували, що вчинені дії Коломойським привели до збитків держави на суму понад 5,5 мільярдів доларів. Тоді бізнесмен використовував свою владу над «ПриватБанком» для «відмивання приголомшливих сум», а згодом використав систему з підставними компаніями та офшорними рахунками, щоб вивести гроші з України в Америку.

Раніше ми писали про те, що Ігор Коломойський потрапив в поле зору ізраїльських правоохоронних органів.

Також ми писали про поразку Коломойського в суді у справі «ПриватБанку».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу