У США випустили нове розслідування щодо Ігоря Коломойського

Поділитися:

Американське видання «Pittsburgh Post-Gazette» оприлюднило нове резонансне розслідування головним фігурантом якого став український олігарх Ігор Коломойський, передає «Перший Діловий».

Йдеться про те, як бізнесмен відмивав в Сполучених Штатах незаконно отримані кошти, скуповуючи при цьому сталеливарні заводи та іншу нерухомість.

За даними журналістів, він брав фіктивні позички у «Deutsche Bank» для своїх компаній. Гроші переміщувалися через низку банківських рахунків, що ускладнювало відстеження. Потім кошти вкладалися в нерухомість: у більшість сталеливарних заводів, два офісні парки в Далласі, великий виробничий центр в Іллінойсі та чотири офісні вежі в Клівленді. Менш як за десять років в США з України було переведено 750 мільйонів доларів.

Після того, як підприємства стали власністю Коломойського, умови праці там різко погіршилися і стали загрожувати життю їхніх працівників. Попри численні скарги активістів та експертів, законодавці США робили вигляд, що не помічають порушень. Але найгірше те, кажуть розслідувачі, що місцева влада та політики активно сприяли тіньовій діяльності олігарха та закривали очі на очевидні порушення під час виробництва.

Тим часом Коломойський витрачав сотні тисяч доларів, аби відкупитися від регуляторів та продовжувати роботу в одному з найбільш економічно неблагополучних районів Західної Вірджинії. І йому це вдавалося, адже екологічний контроль на заводах було скасовано, а плани впровадити нову систему виявлення забруднення постійно зривалися.

Раніше повідомлялося, що юристів із США підозрюють у допомозі Коломойському при відмиванні грошей.

Також ми писали, що родина судді, яка ухвалила незаконне рішення щодо «Приватбанку» на користь Коломойського, контролює великий нафтогазовий бізнес.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу