У справі Гладковського-Свинарчука знову пауза

Поділитися:

У справі про мільярдні борги компанії Олега Гладковського-Свинарчука чергова пауза. Так, дочірня компанія Богдан Моторс – «Автоскладський завод №2» – і надалі за рішенням феміди залишатиметься банкрутом. Відповідне рішення ухвалив Центральний апеляційний госпсуд, відмовивши Укрексімбанку у задоволенні апеляційної скарги, повідомляє телеканал «Перший Діловий».

У своїй заяві банк просив суд скасувати кредитні вимоги до «дочки» «Богдан Моторс» та відмінити процедуру банкрутства. «Автомобільну компанію «Богдан Моторс» суд визнав банкрутом торік в липні і відкрив ліквідаційну процедуру. Причина – борги кредиторам на 6 мільярдів 700 мільйонів гривень. Найбільше – «Саревін Інвестментс ЛТД» – 2 мільярди 350 мільйонів гривень, Укрексімбанку – більш ніж півтора мільярда гривень та UniCredit Bankу – мільярд 800 мільйонів.

А також ще низці організацій. Як відомо, «Богдан Моторс» входить до корпорації «Богдан» Олега Гладковського-Свинарчука, який був першим заступником секретаря РНБО за часів президентства Петра Порошенка. При цьому сам раніше Порошенко, якого нині звинувачують у державній зраді, також був співвласником корпорації «Богдан». За підсумками 2020 року компанія звітувала про збиток у 3 мільярди 380 мільйонів гривень.

Нагадаємо, що суд Дніпропетровської області визнав неплатоспроможною і саму компанію – «Богдан Моторс».

Раніше ми повідомляли, що ще два підприємства Гладковського визнали банкрутами.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу