У МВС розкрили схему купівлі квартир у фігурантів розслідувань

Поділитися:

Міністерство внутрішніх справ та його відомства купують квартири у фігурантів своїх же розслідувань. Такого висновку дійшли журналісти-розслідувачі.

Так, за останні три роки структури МВС придбали майже 150 квартир у Києві та області для своїх працівників. Всі вони — у новобудовах. Хоча процедура передбачає закупівлю житла і на вторинному ринку.

Загальна вартість придбаних квартир перевищує 120 мільйонів гривень. І за якими критеріями купується та розподіляється квартири журналістам у МВС так і не пояснили. А питань – безліч. Оскільки, аналізуючи минулорічні декларації топпосадовців журналісти помітили у кількох із них нові оселі.

Не виключають розслідувачі й зв’язків між держслужбовцями та забудовниками. Кажуть, що МВС нерідко купує квадратні метри у сватів своїх працівників та народних депутатів. Оскільки, більшість квартир Нацполіція і профільне міністерство купили у двох житлових комплексах — «Дніпровському» та «Кришталевих Джерелах».

Останній фігурує у кількох розслідуваннях Нацполіції. ЖК «Дніпровський» – теж під постійною увагою правоохоронців, через можливі порушення правил безпеки під час будівництва.

При цьому, купувати нерухомість для працівників МВС мають за визначеним урядом порядком. І публікувати дані про конкурси на своєму сайті та у будь-якому ЗМІ на вибір.

І справді на сайтах Міністерства, Нацполіції та ДСНС – такі розділи є. Однак, необхідної інформації – бракує.

Нагадаємо, що контррозвідка СБУ викрила в Дніпрі колишнього співробітника Міністерства внутрішніх справ України, завербованого російськими спецслужбами.

Правоохоронці з’ясували, що під час перебування в Росії чоловік з власної ініціативи встановив контакти зі співробітниками ФСБ і запропонував їм своє сприяння.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу