У МОЗ розповіли про критерії зон при карантині

Поділитися:

Головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров’я розповів на брифінгу про критерії визначення кольору зон на карантинної карті країни.

При визначенні зеленої, жовтої, червоної і помаранчевої зон враховують чотири показники, заявив санітарний лікар.

Міста, області та райони потрапляють в зони за чотирма критеріями. Завантаженість ліжок – не вище, ніж 50%. Середня кількість тестувань – щонайменше 24 на 100 тисяч населення. Коефіцієнт виявлення випадків інфікування – не більше, ніж 11%. Враховується також показник динаміки інфікування.

Якщо область перевищує показники п’ять днів поспіль хоча б по одному з них тоді її розбивають на адміністративно-територіальні одиниці. Після цього оцінюють вклад кожної одиниці на рівні області в структуру захворюваності. У результаті визначають окремі зони на території регіону.

У Києві наразі не зафіксували перевищення п’ять днів поспіль за національними показниками. Якщо це трапиться – ситуацію оцінять епідеміологи. Тоді можуть впровадити додаткові протиепідемічні заходи шляхом зміни зони.

Нагадаємо, що в прес-службі Кабінету міністрів України заявили, що з 1 серпня в країні вводять нові правила адаптивного карантину.

Також ми писали, що МОЗ вніс Київ в «зелену» карантинну зону.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу