У Мінсоцполітики підрахували заощадження українців

Поділитися:

У Міністерстві соціальної політики повідомляють, що левова частина українських родин мають такий обсяг заощаджень, на який можна прожити не більше трьох місяців.

За словами глави відомства Марини Лазебної, в нашій країні половина домогосподарств має хоча б одного пенсіонера. І в разі втрати роботи працюючими членами родини, пенсія стає єдиним джерелом існування. І держава, підтримуючи пенсіонерів, підтримує також доходи таких родин. Тому владою було реалізовано комплексну програму підвищення рівня пенсійних виплат, що у підсумку призвело до зростання середньої пенсії на 25%. Підвищені виплати отримали більше 10 мільйонів українців.

Також Лазебна розповіла, що в країні найбільша частка безробітних припадає на людей передпенсійного віку і молоді. Зокрема, у пандемічний 2020 рік безробіття торкнулося людей 35−39 років. Зважаючи на те, що більшість з них є годувальниками у своїх сім’ях, уряд зосередив свою увагу і на збільшенні допомоги з безробіття і на допомозі бізнесу для збереження робочих місць, і на допомозі працівникам під час простою підприємств.

Нагадаємо, що у Мінсоцполітики дозволять офіційно безробітним українцям претендувати на пенсію.

Також ми писали, що уряд планує за сім етапів підвищити в Україні мінімальні пенсійні виплати. За словами очільника Міністерства фінансів Сергія Марченка, кошти на заплановане підвищення є.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу