У Мінсоцполітики дозволять офіційно безробітним українцям претендувати на пенсію

Поділитися:

Офіційно непрацевлаштованим українцям, можуть дати право на нарахування страхового стажу, який необхідний для отримання пенсії. Про це повідомила міністр соціальної політики.

Крім того вона зазначила, якщо не змінити існуючі норми законодавства, півмільйона людей можуть залишитися взагалі без пенсій.

«‎Півмільйона людей не матимуть необхідні 15 років [стажу], які дають їм право піти на пенсію в установленому віці. І ми над цим працюємо. Ми розробили законопроєкт і направили його на експертизу в Міжнародну організацію праці, і будемо просувати його далі, тому що що більше людей залучено до системи соціального страхування, чим більше працює, тим більше вони мають права на гідну пенсію»‎, — заявила міністр соціальної політики.

Також вона додала, що попри тіньову економіку в Україні поширюється неповна зайнятість. Зокрема, вона позбавляє значну кількість людей виплат при досягненні пенсійного віку. Йдеться про тих, кому не вистачає трудового стажу для отримання пенсії.

Нагадаємо, уряд планує за сім етапів підвищити в Україні мінімальні пенсійні виплати. За словами очільника Міністерства фінансів Сергія Марченка, кошти на заплановане підвищення є.

Також влада розповіла, яку пенсію отримають українці без стажу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу