У Мін’юсті прокоментували справу компанії Фірташа Ostchem

Поділитися:

Міністр юстиції Денис Малюська прокоментував рішення Верховного Суду у справі компанії Ostchem Holding Limited Дмитра Фірташа. Зокрема, йдеться про те, що ВС відмовив у виконанні рішення Стокгольмського арбітражу, який передбачає стягнення з ОПЗ (Одеський припортовий завод) понад 300 мільйонів доларів за постачання газу.

Чиновник наголошує, що відповідне рішення викликає у ньому подвійні відчуття, а також наголошує на факті присутності ризиків наслідків.

«З одного боку, як громадянин я радий, що кошти не будуть стягнуті з державного підприємства, а з іншого боку, аргументація і як воно виглядає з погляду можливих наслідків, можливо, це ще не точка в історії, ризики залишаються», – сказав він.

Водночас міністр, коментуючи комерційні арбітражі проти України, не бачить небезпек для ухвалення критичних рішень у 2022 році.

Нагадаємо, Одеський припортовий завод та Фонд державного майна подали апеляцію до Верховного Суду з метою звільнити себе від виконання рішення Стокгольмського арбітражу. В результаті, у червні 2021 року ВС прийняв рішення на користь позивача, скасувавши таким чином стягнення понад 300 мільйонів доларів.

Ostchem у свою чергу поки що ніяк не коментував вердикт ВС.

Нещодавно ми писали, що Нафтогаз відсудив 1,5 млрд гривень у компанії Фірташа.

Також ми повідомляли про те, що Фірташ продав росіянам бізнес у Криму.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу