«Нафтогаз» відсудив 1,5 млрд гривень у компанії Фірташа

Поділитися:

НАК «Нафтогаз України» вдалося відсудити 1,54 мільярда гривень у ТОВ «Львівгаз збут». Компанія входить у групу «Твій газзбут», що належить бізнесмену Дмитру Фірташу.

Про це свідчить інформація у Єдиному реєстрі судових рішень.

Рішення ухвалив Господарський суд Львівської області 11 січня. Суд став на бік «Нафтогазу», який зобов’язав «Львівгаз збут» виплатити вищевказану суму заборгованості на користь НАК. Борг виник за договором купівлі-продажу газу від листопада 2018 року. Плюс – має сплатити 735 тисяч гривень судового збору.

У квітні 2021 року «Нафтогаз» звернувся в Антимонопольний комітет для захисту економічної конкуренції на роздрібному ринку з постачання газу. Повідомлялось, що «Регіональна Газова Компанія» Фірташа, що надає офіційний канал комунікації операторів ГРС із клієнтами – електронні сервіси під брендом «104», – використало його для відправки споживачам газу рекламне повідомлення із закликом стати клієнтами постачальників торгової марки «ТВІЙ ГАЗЗБУТ».

Нагадаємо, що зараз Антимонопольний комітет розслідує справу щодо продажу «Нафтогазом» газу за заниженою ціною облгазів Дмитра Фірташа.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу