У Кабміні назвали дату запуску програми енергомодернізації

Поділитися:

У Кабінеті міністрів розповіли, коли в Україні запустять програму енергомодернізації. Її почнуть втілювати у 2022 році.

За словами прем’єра Дениса Шмигаля, який перебуває з робочою поїздкою на Тернопільщині, енергоефективні заходи допоможуть зменшити витрати на комунальні послуги.

«Наступного року в Україні стартує масштабна програма з енергомодернізації. Комплекс енергоефективних заходів допоможе знизити суми в комунальних платіжках», – зазначив він.

Як відомо, раніше влада заявляла, що на програму енергомодернізації необхідно близько 300 мільярдів гривень. Очікується, що наступного року на утеплення житлових будинків хочуть виділити більше п’яти мільярдів гривень з урахуванням фінансової допомоги донорських організацій. Модернізувати планують щонайменше п’ять тисяч багатоквартирних будинків.

У Європейському Союзі житловий сектор є найбільшим споживачем енергії, на нього припадає 40%. Також саме він є основним джерелом викидів парникових газів, за підрахунками – 36%. Тому вирішення проблеми реновації старих будівель пріоритетне питання європейської політики в енергетичній сфері та зміни клімату. За планами, до 2050 року хочуть на 80% зменшити споживання енергії житловим сектором в ЄС.

У великої частини житлового фонду в Україні також граничний термін експлуатації спливає чи минув.

Нагадаємо, в Україні з’явилась «Платформа з енергоефективності», яку запустило Міністерство розвитку громад і територій.

Раніше ми повідомляли, що Україна отримає 300 млн євро від вЄвропейського інвестиційного банку. Парламент ратифікував угоду між Україною та ЄІБ, підписану у жовтні минулого року року у Брюсселі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу