У Фонді соцстраху щорічно сплачують лікарняні 5 млн українців

Поділитися:

В виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України (ФССУ) розповіли, що відомство компенсує втрачений заробіток для понад 5 мільйонів застрахованих осіб у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності.

«Під страховим захистом Фонду соціального страхування на сьогоднішній момент знаходиться близько 12 млн застрахованих осіб. Щорічно фонд компенсує втрачений заробіток для понад 5 млн застрахованих осіб у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності. Щорічно така сума становить близько 16 мільярдів гривень », – кажуть в ФССУ.

При цьому Фонд щомісяця виплачує страховку особам, які постраждали на виробництві, або особам, які мають професійне захворювання.

«На сьогодні у Фонді соціального страхування України на обліку таких осіб близько 202 тисяч. Зокрема, це і особи з інвалідністю. І щороку сума по виплатах їм щомісяця в фонді становить близько 9 мільярдів гривень», – повідомляють експерти відомства.

Крім того, Фонд надає додаткові медичні та соціальні послуги для осіб з інвалідністю, які постраждали на виробництві від нещасного випадку.

“Близько 20 медичних і соціальних допомог. Перш за все це посібники, що стосуються лікування, медичної реабілітації. Це відшкодування витрат на лікарські засоби і вироби медичного призначення, санаторно-курортне лікування. Забезпечуються особи з інвалідністю додатковим харчуванням, постійним стороннім медичним доглядом, побутовим обслуговуванням, а також забезпечуються особи з інвалідністю слуховими апаратами, протезно-ортопедичними виробами та інвалідними колясками », – резюмують у Фонді соціального страхування України.

Нагадаємо, що понад півтора мільйона гривень для сім’ї фельдшера з Києва, який помер від COVID-19 виплатив Фонд соціального страхування України. Крім цього, подібні виплати отримали і сім’ї загиблих медиків з Київської та Львівської областей.

Раніше повідомлялося, що в минулому, 2020 року виплати українським жінкам, які перебувають у декреті, були на 9% більше, ніж в 2019 році. Гроші їм виплатив Фонд соціального страхування України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу