У естонського мільйонера знайшли бізнес в Криму

Поділитися:

Не зважає ані на санкції України, ані на заборони Євросоюзу. Естонський бізнесмен Хіллар Тедер намагався приховати свій бізнес у Криму – навіть після 2014 року, коли йому заборонили вести там справи.

Як інформує телеканал «Перший Діловий», про це свідчать копії листування Тедера з українськими спецслужбами, які оприлюднили міжнародні журналісти-розслідувачі. З’ясували, що Тедер організував схему відмивання коштів. Його компанія Arricano, яка володіла торговими центрами в Києві, Запоріжжі, Кривому Розі та в Сімферополі – в 2014 році – відкрила ще один ТРЦ «Південна галерея» в Сімферополі.

При цьому замовником будівництва була фірма «Вояж-Крим» з російським корінням – також пов’язана з оточенням Тедера. Більше того, він сам же відкрито у листах це підтверджує: називає кримську фірму «Вояж» дочірньою, скаржиться на санкції ЄС і запитує, як можна їх обійти. Також він шукає в Криму кредитні кошти, щоб оплатити заборгованість перед будівельниками ТРЦ на суму 12 мільйонів доларів. І таки знаходить – у російському «ВТБ банку» у 2017 році. За оцінками експертів, така схема, яку придумав Тедер з будівництвом торгового центру в Криму – насправді є яскравим доказом відмивання коштів. Її неодноразово використовували інші корупціонери для виведення коштів.

Тедер також учасник гучного міжнародного скандалу із торговим центром «Скай Молл». Він втратив свою частку там після дивної оборудки українського бізнесмена, на яку виділив кредит «Укрексмібанк». Власне, через питання про цей кредит сумнозвісний голова банку Євген Мецгер і почав агресивно поводитися із журналістами.

Раніше ми повідомляли, що «Укрексімбанк» видав кредит на покупку спірного ТРЦ Sky Mall.

Нагадаємо, що Радою Європейського Союзу було продовжено персональні санкції щодо громадян Російської Федерації та Сирії, інформує пресслужба Ради Європи. Обмеження введено на один рік.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу