У Державній службі статистики розповіли, як змінилися вподобання українців в їжі за останні 10 років. Так, з 2010 по 2020 рік різання знизилося споживання картоплі, цукру і білого хліба, а от фрукти, овочі та м’ясо залишилися в пріоритеті.
За місяць кожен українець з’їдає до 5 з гаком кілограмів м’яса і м’ясопродуктів. Зрозуміло, що це усереднений показник, але він точний. Молочних продуктів стали вживати менше, але не набагато. А ось риби — майже вдвічі менше. Радує, що і цукру українці їдять набагато менше – з 3 кілограмів на місяць до 2,4.
Раніше ми писали про те, що маркувати продукти будуть за європейськими стандартами.
Також розповідали про те, що українцям пообіцяли зниження цін на продукти харчування. Згідно з інформацією, щодня збільшується пропозиція малини, що змушує реалізаторів і виробників знижувати ціни. Крім того, у 2021 році прогнозують рясний урожай яблук і персиків, що також призведе до зменшення їх вартості.