Маркувати продукти будуть за європейськими стандартами

Поділитися:

В Україні маркуватимуть харчові продукти за європейськими стандартами. Затверджено Порядок та спеціальні вимоги до маркування з обов’язковою вказівкою ​​країни походження чи місця походження Міністерством розвитку економіки.

Як повідомляє пресслужба відомства, наказ від 1.04.2021 року №679 днями було зареєстровано у Міністерстві юстиції.

Як зазначається, проект наказу розробили згідно з вимогами актів Європейського Союзу. Це – черговий крок на шляху євроінтеграції України та створення спільного ринку харчових продуктів із ЄС.

Окрім того, що споживачі зможуть отримувати детальнішу інформацію щодо країни чи місця походження продуктів – це ще й знизить ймовірність їх підробки та фальсифікації.

Зокрема, Порядок встановлює норми внесення “країни походження” чи “місця походження” у маркуванні: м’яса великої рогатої худоби, свіжого чи охолодженого; м’яса та субпродуктів свійської птиці; меду; необробленого оливкової олії.

Дія Порядку не стосується зазначених вище продуктів, призначених (вироблених) для особистого споживання.

Нагадаємо, що в світі продовжують зростати ціни на продукти. Про це свідчать дані Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН. За даними відомства, в квітні 2021 року індекс цін на продовольство склав 120,9 пункту. Це на 1,7% вище ніж аналогічний показник минулого місяця.

Раніше повідомлялося, що згідно з даними, опублікованими Державною службою статистики, попередня оцінка валового внутрішнього продукту України в першому кварталі 2021 року впала на 2% в порівнянні з аналогічним періодом 2020 року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу