У Брюсселі заборонили Uber

Поділитися:

Апеляційний суд Брюсселя ухвалив остаточне рішення – заборонити Uber у столиці Євросоюзу. Служба таксі відтепер не має права здійснювати на вказаній території замовлення та доставку їжі.

У судовій ухвалі зазначено, що приватним особам, які працюють з 2015 року, забороняється надавати послуги таксі, що також поширюється і на професійних водіїв.

У компанії відреагували на судове рішення, висловивши жаль про те, що в Брюсселі Uber буде відключено. Керівництво служби таксі заявило, що це рішення суду суперечить політиці цифровізації та боротьбі з кліматичними змінами Європейської Комісії.

CNBC у свою чергу зазначає, що багато країн Європи судяться зараз з Uber через невідповідність норм у сфері послуг та способів найму водіїв. Одні стверджують, що їх така форма самозайнятості влаштовує, інші нарікають на непостійність заробітку, до того ж виникають складнощі з лікарняними, відпустками та загалом вони не отримують усі вигоди працевлаштування.

Проте водії Uber у Брюсселі намагалися зібрати підписи для петиції з метою зберегти робочі місця. А 25 листопада вони організували протест, заблокувавши головну вулицю міста, яка веде від основних інститутів столиці до центру.

Місцева влада Брюсселя пообіцяла знайти «тимчасове вирішення проблеми», проте обслуговування має відповідати нормам та новим звичкам клієнтів та користувачів службою.

Раніше ми писали про те, що в Україні 98% ринку таксі перебувають у тіні.

Також ми повідомляли про намір уряду зобов’язати водіїв таксі використати касові апарати.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу