Туркменістан посилює контроль за інтернетом

Поділитися:

Туркменістан посилює контроль за інтернетом начебто для збереження конституційного ладу. Відповідне доручення Міністерству національної безпеки дав президент країни Гурбангули Бердимухамедов, повідомляє «Перший Діловий».

Відтак, увесь мережевий контент перевірятимуть на наявність матеріалів, які потенційно шкодять конституційному ладу, спрямовані проти суспільства чи пропагують тероризм або екстремізм.

Крім трого профільному відомству доручено посилити боротьбу з порушенням громадської безпеки та масовими заворушеннями. Таким вважають, зокрема, народне невдоволення тим, що влада більше не розвозить субсидовані продукти та підвищує ціни на продовольчі пайки. До таких обмежень Ашхабад вдається на тлі нещодавніх масових протестів у Казахстані.

Нагадаємо, у середу, 5 січня, у деяких містах Казахстану люди протестували через різке підвищення цін на газ. Як відомо, протести переросли у зіткнення із силовиками. В Алмати не працювали месенджери What’s App, Telegram, а також мобільний інтернет.

Також ми писали про те, що стало відомо, що Україна поступово наближається до 50 країн із найшвидшим інтернетом у світі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу