Ціна газу для населення пішла вгору

Поділитися:

Вартість “блакитного палива” для звичайних українців в наступному місяці зросте.

Про це поінформували в НАК “Нафтогаз України”.

У компанії повідомили, що з підключенням тарифу на рік ( “Річний”) ціна газу для таких споживачів на наступний весь рік складе 6,45 грн / куб. м з ПДВ (без вартості розподілу). І тільки до тридцять першого жовтня можна підключити тариф на рік за ціною 5,24 гривні за кубометр з ПДВ.

Ціна на природний газ в листопаді в рамках тарифу на місяць ( “Місячний) становить 6,33 грн / куб. м з ПДВ (без вартості розподілу). Раніше вартість цього тарифу становила 4,70 грн / куб. м з ПДВ.

Тобто за тарифом на рік в листопаді вартість газу для населення зросте на 23,1 відсотка, а за тарифом на місяць доведеться викласти на 34, 7 відсотка більше, ніж у вересні.

Нагадаємо, з початку опалювального сезону попит на «блакитне паливо» різко збільшився і на розподільчих центрах Європи (хабах) ціна газу піднялася.

Також раніше ми написали про те, що час дешевого газу пройшов, тепер вартість так званого блакитного палива буде постійно зростати. Про це повідомив Андрій Герус, який є головою Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу