Тарифи на розподіл газу знизили тільки для частини українців

Поділитися:

Тільки 20% споживачів змогли відчути зниження тарифів на розподіл газу. Інші ж користувачі послуг облгазів платять, як і раніше.

Відомо, що обмеження ціни на доставку газу на рівні 1,70 грн. / куб. м не торкнулося 80% споживачів.

Слід зазначити, що гроші з оплати за розподіл блакитного палива йдуть на ремонт і утримання газових трубопроводів. Тому, більш високі тарифи повинні встановлювати менші облгази, оскільки вони залежать від довжини трубопроводу і обсягу газу, який проходить ним.

Однак на ділі картина виглядає зовсім по-іншому: зараз високі тарифи на доставку встановлені не тільки маленькими облгазами, але і деякими великими, наприклад, “Харківгаз”, “Закарпатгаз”, “Тернопільгаз”, “Івано-Франківськгаз”, “Чернівцігаз”.

Нагадаємо, що Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), знизила максимальний тариф на розподіл газу. Відомо, що тепер він становить 1,79 грн / куб.м.

Раніше повідомлялося, що на засіданні Кабінету міністрів була озвучена інформація про чергову зміну тарифів на газ. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Відомо, що тарифи на газ, які зараз уряд обмежив «стельовими» цінами, незабаром знову будуть змінюватися.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу