Світовий банк схвалив кредит для України

Поділитися:

На надання підтримки уряду України щодо поліпшення ефективності, якості і прозорості системи вищої освіти Всесвітній банк виділить 200 млн доларів для нашої країни.

Згідно з повідомленням прес-служби Світового банку, проект “Удосконалення вищої освіти в Україні заради результатів” сприятиме поліпшенню якості в сфері вищої освіти, підвищення рівня її відповідності потребам ринку праці, стійкості освітньої системи і безперервності навчального процесу в ситуації пандемії COVID-19.

Відомо, що фінансування виділять на:

  • модернізацію вищих навчальних закладів (ВНЗ) і науково-дослідних лабораторій;
  • цифрову інфраструктуру для організації навчання у вищих навчальних закладах для забезпечення безперервності навчального процесу за допомогою методів дистанційного навчання;
  • підтримання стійкості системи та управління змінами в довгостроковій перспективі.

“У міру відновлення Україні після пандемії ми готові надати підтримку в забезпеченні кращого технічного і цифрового оснащення системи вищої освіти для організації навчального процесу, що зазнав зміни після COVID-19”, – повідомив регіональний директор Світового банку у справах країн Східної Європи Арупа Банерджі.

Нагадаємо, Європейський союз в рамках освітньої програми для українських державних службовців виділить грант у 2,45 мільйона євро. Йдеться про навчання українців в Коледжі Європи.

Раніше повідомлялося, що в прес-службі Міністерства фінансів повідомили, що міністр відомства Сергій Марченко провів відеоконференцію з віце-президентом Світового банку у справах Європи і Центральної Азії Ганною Бьерде, в ході якої сторони обговорили підготовку до запуску п’яти нових спільних проектів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу