Судовій системі не вистачає кілька тисяч суддів

Поділитися:

Судовій системі України не вистачає близько трьох тисяч суддів. Суддя Верховного суду заявив, що у деяких судах кількість суддів у десять разів менша, аніж мала б бути.

«Це велика проблема. Немає суддів в деяких районах… У Харкові зараз в апеляційному суді лише десять суддів зі 115. Виходить, що можливість розглянути справу вчасно за місяць або за два дуже обмежена. Кожен суддя працює фактично за 11 відсутніх», — зазначив він.

Крім того він зазначив, що у Верховному суді також бракує співробітників. Зокрема, зараз у штаті налічується лише 187 суддів з 200, які мали б бути. Він додав, що основною причиною звільнень є складні умови праці та високе навантаження.

«Суддя в таких умовах працює, що він, власне кажучи, не бачить своїх рідних. У нас немає суботи, неділі. Як правило, робочий день судді починається о 8-й ранку і закінчується близько 11-ї години ночі. І так триває чотири останні роки у Верховному суді», — додав суддя Верховного суду.

Нагадаємо, глава Верховного Суду Валентина Данішевська зробила публічне оголошення стосовно того, що вирішила піти у відставку. Таку інформацію вона поширила під час пленуму Верховного суду, який проходив саме сьогодні, 8 жовтня.

Також ми писали про те, що судді Верховного суду отримають компенсацію за втрату роботи.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу