Суд залишив в силі новий правопис

Поділитися:

Рішення ОАСК про скасування нового правопису було визнано протиправним. Так, Шостий апеляційний адміністративний суд його скасував. Про це повідомила заступник міністра юстиції Вікторія Коломієць.

Відомо, що ще 28 січня 2021 року Окружний адміністративний суд Києва скасував постанову Кабінету Міністрів яким схвалили нову редакцію «Українського правопису».

«Кабінет Міністрів України при прийнятті зазначеної постанови діяв за межами своєї компетенції і з порушенням законодавства, що регулює порядок прийняття нормативно-правових актів», – сказано в рішенні ОАСК.

Нагадаємо, що посли країн «Великої сімки» позитивно відреагували на наміри президента України Володимира Зеленського ліквідувати Окружний адміністративний суд Києва. Про це йдеться в офіційній заяві з боку дипломатів на сторінці «G7» в Twitter.

Раніше повідомлялося, що оприлюднені деталі ініційованого президентом Володимиром Зеленським законопроекту про ліквідацію Окружного адміністративного суду Києва (№5369). Напередодні відповідний законопроект зареєстрували у Верховній Раді, а незабаром з’явився текст.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу