Суд дозволив затримати ексміністра енергетики Демчишина у «вугільній справі»

Поділитися:

Колишнього міністра енергетики Володимира Демчишина можуть арештувати у «вугільній справі». Печерський районний суд дозволив затримати експосадовця.

Таке рішення суд ухвалив 25.11.2021 року. Його оприлюднено в Єдиному держреєстрі судових рішень.

Як випливає з постанови суду, дозвіл на затримання підозрюваного надано з метою його приводу для участі у судовому розгляді клопотання щодо застосування запобіжного заходу у вигляді арешту.

«Затримана на підставі ухвали судді особа повинна бути звільнена або доставлена до слідчого суду не пізніше 36 годин з моменту затримання», – наголошується в рішенні.

Повідомляється, що експосадовця чотири рази викликали на допит до слідчого, проте він проігнорував виклики. Це, а також відсутність підозрюваного за адресами реєстрації та проживання, свідчить про його переховування від органів досудового розслідування, прокурора і суду, зазначається у постанові.

Примітно, що ухвала про дозвіл на затримання втрачає законну силу через пів року, а також після появи підозрюваногоу слідчого, або ж, якщо ухвалу відкличе прокурор.

Варто нагадати, що 12 листопада слідчими було вручено Демчишину підозру у сприянні тероризму. Повідомлялося, що він протягом грудня 2014 року – лютого 2015 року видавав накази про призначення на посади держпідприємств на тимчасово окупованих територіях представників терорганізацій «Л/ДНР».

Також він нібито перевищив свої службові повноваження, примусивши керівників державного енергопідприємства укласти низку угод з представниками «Л/ДНР». У тому числі – щодо постачання вугілля на понад 3 мільярди гривень. Такі протиправні дії міністра призвели до того, що терористи отримали більше 200 мільйонів гривень.

Демчишин обіймав посаду глави Міненергетики з 2014 по 2016 рік.

Раніше ми писали, що Демчишину висунуто підозри за статтею 258 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що суд заарештував бізнесмена Сергія Кузяру у справі про незаконне постачання вугілля з окупованих територій на 1,5 мільярда гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу