Суд заарештував бізнесмена Сергія Кузяру

Поділитися:

Суд заарештував бізнесмена Сергія Кузяру в справі про незаконне постачання вугілля з окупованих територій на 1,5 мільярда гривень. Про це повідомляє генеральний прокурор України на своїй сторінці в Facebook.

У своїй публікації чиновниця зазначила, що Офіс Генерального прокурора спільно з ДБР і СБУ затримав бізнесмена в рамках розслідування злочинної схеми сприяння терористичним організаціям «ЛНР» і «ДНР».

Зокрема, його звинувачують в організації незаконного постачання вугільної продукції з тимчасово окупованих територій за рахунок державних підприємств України на загальну суму близько 1,5 мільярда гривень.

У своєму повідомленні генпрокурор не згадує імені самого Кузяри, проте українські ЗМІ пишуть, що швидше за все мова йде саме про нього.

Нагадаємо, що за даними Міністерства енергетики, приватні та державні гірничодобувні підприємства України наростили видобуток вугілля – в січні-липні поточного року в порівнянні з аналогічним періодом минулого року видобуток зріс на 6,2%, до 19,7- млн тонн.

Однак, в серпні поточного року на 27% скоротився видобуток вугілля в річному порівнянні – до 2 млн тонн (минулого року було – 2,8- млн тонн).

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу