Статистики розповіли, як змінився раціон українців за 10 років

Поділитися:

Згідно з даними Державної служби статистики, середньостатистичний українець у період з 2010 по 2020 роки став споживати менше картоплі, молока, цукру та інших продуктів, окрім м’яса.

Відповідно до їхніх розрахунків стало відомо, що у 2020 році середньостатистичний громадянин України в місяць збільшив вживання м’яса та м’ясопродуктів до 5,2 кг. Зазначається, що у попередні роки цей показник коливався в межах 4,7-5,1 кг.

Водночас у 2020 знизилося споживання молока і молочних продуктів з 19,2 до 18,9 кг, а масла — з 1,8 до 1,4 кг.

Крім того, українці стали вживати менше яєць. У 2020 році їх споживання знизилось з 20 до 19 штук в місяць.

Також знизилось споживання риби та рибопродуктів з 1,8 до 1,4 кг.

Що стосується цукру, то у 2020 році середньостатистичний українець споживав 2,4 кг в місяць. У попередні роки цей показник становив 3 кг.

Споживання картоплі знизилось на 1,7 кг – з 7,7 до 6,0 кг.

Вживання овочів зменшилось з 9,5 до 8,7 кг, а фруктів, ягід та горіхів — з 4 до 3,7 кг.

Крім того, у 2020 році, у порівнянні з минулими роками, середньостатистичний українець став вживати менше хліба – з 9,3 до 8,0 кг в місяць.

Нагадаємо, раніше українцям пояснили зростання цін на продукти харчування.

Крім того, агентство ООН щодо харчів і сільського господарства повідомило про надшвидкі темпи зростання світових цін на харчі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу