Стало відомо, скільки повинні отримувати українські міністри

Поділитися:

Рівень заробітних плат українських міністрів вважають недостатнім. Принаймні, віцепрем’єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, запевняє, що щомісячна виплата за працю міністра має становити близько 100 тис. грн.

Відповідна посада, за його словами, передбачає велику відповідальність, адже вимагає присутності на урядовому засіданні навіть тоді, коли міністр на лікарняному чи у відпустці.

Також він вважає, що якщо людина стала міністром, не маючи фінансової подушки безпеки, то обсяг нинішньої зарплатні у кілька десятків тисяч гривень — неспівмірний з обсягом обов’язків.

Резніков додав, що 100 тисяч гривень зарплати — цілком підйомна сума для бюджету, і не така велика. Зокрема, у порівнянні з зарплатами суддів у 200 тисяч гривень.

Він переконаний, що така сума мотивуватиме міністрів віддаватися службі наповну та виключить ризик корупції.

Нагадаємо, у Міністерстві економіки вважають, що виплата зарплат у конвертах є найбільш поширеною практикою у сільському господарстві та будівельній сфері.

Також ми писали, що з 1 липня співробітники Державної служби праці спільно з Державною податковою службою почали позапланові перевірки з виявлення незадекларованих працівників.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу