Міністр економіки на форумі розповів про зарплати «у конвертах»

Поділитися:

Очільник Міністерства економіки Олексій Любченко, виступаючи на форумі «Україна 30. Міжнародна політика», торкнувся питання виплати українцям заробітних плат у «конвертах».

Так, за його словами, виплата таких зарплат є найбільш поширеною практикою у сільському господарстві і будівельній сфері.

Любченко нагадав, що з 2016 року, коли в Україні змінилась ставка Єдиного соціального внеску – економіка мала б вийти з «тіні», і всі мали почати виплачувати «білу» зарплатню, проте такі сподівання виявилися марними. Посадовець додав, що робочі місця так і не вийшли з тіні.

Нагадаємо, у Міністерстві економіки України відзвітували, наскільки виріс рівень тіньової економіки в державі за підсумками 2020 року. Зокрема, минулого року цей показник склав 30% від обсягу офіційного ВВП. У порівнянні з 2019 роком – це на 3 п.п. більше минулого показника. Повідомляється, що частково на ситуацію сильно вплинули обмежувальні заходи, які уряд був змушений ввести через пандемію коронавірусу.

Також ми писали, що з 1 липня співробітники Державної служби праці спільно з Державною податковою службою почали позапланові перевірки з виявлення незадекларованих працівників.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу