Стало відомо, скільки коштуватиме модернізація КП «Вода Донбасу»

Поділитися:

Модернізація КП «Вода Донбасу» на Донеччині обійдеться у близько 1 мільярда доларів. За інформацією проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України», стартувала підготовка до розробки техніко-економічного обґрунтування, що дозволить залучити міжнародні фінансові установи для модернізації водопроводів та інших інфраструктурних об’єктів.

«Наразі узгоджується технічне завдання майбутнього ТЕО, в якому буде міститися комплекс взаємопов’язаних заходів, спрямованих на енергоефективність, зменшення витоків та підвищення надійності постачання води для мешканців та підприємств Донецької області», – сказано у повідомленні.

Очікується, що це дозволить жителям та підприємствам регіону зробити постачання води надійнішим та якіснішим.

ТЕО має розробляти підрядник Проєкту USAID – інжинірингова компанія «CDM-інжиніринг», на це знадобиться щонайменше вісім місяців.

«Вода Донбасу» є найбільшим комунальним підприємством у Європі, яке забезпечує людей водою. Наразі його потужності розділені: частина знаходиться на підконтрольній Україні території, частина – в ОРДЛО, це ускладнює обстеження та призведе до розподілу об’єктів підприємства, кажуть в USAID.

Йдеться десь про сорок інфраструктурних субпроєктів, серед яких – будівництво нових насосних станцій, встановлення сучасних насосів, заміна водопроводів, однак кількість проєктів може зрости після детального обстеження підрядником. «Вода Донбасу» забезпечує питною водою 3,9 мільйона жителів Донбасу по обидва боки від лінії розмежування.

Нагадаємо, що 27 грудня на тимчасово окуповану територію через КПВВ «Щастя» доставили понад 28 тонн гуманітарного вантажу, повідомили у Держприкордонслужбі.

Раніше ми писали, що американські сенатори винесли на розгляд питання про військову допомогу Україні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу