Стало відомо, скільки грошей не вистачає на субсидії

Поділитися:

У Міністерстві соціальної політики України заявили, що фінансування субсидій знаходиться на недостатньому рівні. Так, країні не вистачає близько 10 млрд гривень.

Фахівці відомства підрахували, що 35,6 мільярда гривень, закладених у бюджеті на 2021 рік, не вистачить на виплату субсидій всім, хто її потребує. За даними Мінсоцполітики, потрібно ще, принаймні, 10 мільярдів.

Однак представники Міністерства енергетики впевнені, що видаючи громадянам субсидію, країна просто принижує людську гідність людей. За словами глави відомства, субсидія не стимулює одержувачів до пошуку оптимальних ринкових варіантів. При цьому вони не намагаються вибрати найбільш вигідних постачальників газу, а задовольняються тим, що надає їм місцева компанія.

Таким чином, якщо Міністерство фінансів підтримає в субсидіальній суперечці Міненерго, то додаткових 10 млрд гривень для Мінсоцполітики годі й чекати.

Нагадаємо, що в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України розповіли подробиці щодо подальшого надання субсидій українцям.

Раніше повідомлялося, що Юрій Вітренко, вр. і. о. міністра енергетики, сказав про те, що отримання субсидій пригнічує гідність українців. Аргументував чиновник це тим, що субсидію призначають при тяжкому становищі, коли українець не в змозі оплачувати комунальні платежі. Тим часом, за словами Вітренко, така державна допомога лише погіршує ситуацію в моральному відношенні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу