Стали відомі області-лідери з легкості ведення бізнесу

Поділитися:

Житомирщина та Чернігівщина стали лідерами рейтингу легкості ведення бізнесу в нашій державі, обігнавши навіть українську столицю, що нині посідає тільки третю сходинку. Про це повідомили журналісти «Першого Ділового» з посиланням на дані «Офісу ефективного регулювання» та StartBusinessChallenge.

Рейтинг складається згідно з адаптованою методологією Doing Business — Світового банку і визначається за сумою балів у шести напрямках: започаткування бізнесу, сплата місцевих податків, оформлення земельної ділянки, приєднання до електромереж, отримання дозволів на будівництво та електронні сервіси.

Загалом експерти опитали 1754 представники бізнесу з 25 областей та міста Києва. Примітно, що за підсумками 2020-го року низка обласних центрів суттєво змінила свої позиції: Запоріжжя (+10 сходинок), Кропивницький (-5 сходинок), Чернівці (+6 сходинок), Херсон (-5 сходинок), Хмельницький (-8 сходинок) та Миколаїв (-11 сходинок).

Раніше повідомлялося, що у бізнесу побільшало песимістичних настроїв. Підприємства усіх секторів істотно погіршили очікування щодо результатів своєї діяльності. У січні індекс очікувань ділової активності опустився до 37,6 пунктів (у грудні було 45,5).

Також ми писали й про те, що бізнес пропонують включити в процес євроінтеграції.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу