Смолій заявив, що погодив свою відставку з Зеленським

Поділитися:

Яків Смолій в своєму інтерв’ю розповів обставини свого звільнення.

«Після засідання Національної ради реформ, 30 червня, в мене була зустріч з президентом. Під час цієї розмови я зрозумів, що маю запитати в президента, чи повинен звільнитись. Він відповів «так»», – повідомив екс глава НБУ.

«Ми ж всі дорослі люди. Просто я зрозумів, що повинен піти. І про це його запитав. <…> Ми абсолютно виважено обговорили з президентом, як і коли повинен відбуватися процес звільнення голови Центрального банку, весь процес переходу, адже це важливо», – розповів він.

Смолій, який написав заяву про звільнення 1 липня, також заявив, що з осені минулого року на нього чинився систематичне політичний тиск. Саме цей тиск, за словами колишнього керівника регулятора, стало причиною відставки.

«[Тиск почався] з тих сфабрикованих, на мою думку, корупційних скандалів, коли двох осіб [співробітників Нацбанку] заарештували за спробу отримати хабар. І де зараз ці справи? Тоді ж почалися і мітинги. Місяць барабанили тут під стінами. Місяць біля будинку, де я живу: коні, люди, оркестри, похоронні марші. Ми були змушені з дружиною мешкати в квартирі, адресу якої вони не знали. Група каналу «1+1» приїздила в будинок, де живе моя дочка. Для чого? »- сказав екс керівник регулятора.

Президент України знав про спроби тиску, зазначив Смолій. Також він говорив про це з міністром внутрішніх справ – після цього у будинку екс керівника Нацбанку поставили пост поліції.

Ми неодноразово обговорювали відставку глави Нацбанку і можливі наслідки:

Кому потрібна відставка Якова Смолія?

Чому відставка Смолія вигідна Україні?

Посли G7 вважають, що відставка Смолія підірве незалежність Нацбанку.

У «Слугу народу» озвучили сценарії після відставки Якова Смолія.

На пост глави Нацбанку претендує Кирило Шевченко.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу