Сім’ї з заборгованістю не отримають субсидії

Поділитися:

У Міністерстві соціальної політики заявили, що сім’ї, які мають борги з оплати комунальних послуг, можуть позбутися державної допомоги. Таку постанову прийняв Кабінет міністрів України.

Відзначимо, що у квітні 2020 року діяла форма виплати, яку вибрали для себе субсидіанти. Однак з травня, тобто після завершення опалювального сезону 2019-2020, Мінсоцполітики з’ясувало, що субсидіанти, які отримують допомогу готівкою, не платять за комунальні послуги.

У відомстві заявили, що в разі, якщо боргів по комуналці у людини немає, то він і далі буде отримувати субсидії готівкою, а ось боржників будуть переводити на безготівкову форму виплати субсидії.

«Якщо заявник здійснить оплату своїх боргів, він має можливість звернутися із заявою та знову повернути готівкову форму», – сказано в повідомленні Мінсоцполітики.

Нагадаємо, що в Україні почали масові перевірки субсидіантів. Аналізують по кожному підприємству, яке надає послуги – як платить пільговик за комуналку. На всій території країни вже діє постанова Кабінету міністрів №373, яким регламентовано процес анулювання субсидій.

Суть постанови в тому, що субсидії повинні бути анульовані тим одержувачам, які не звертають увагу на своєчасну оплату і доводять ситуацію до появи боргів по комуналці. Заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко прояснив все і розповів про те, що на даний час існує дві форми субсидій – готівкова та безготівкова.

Раніше повідомлялося, економісти впевнені, що через підвищення мінімальної зарплати число одержувачів субсидії різко скоротиться.

«Ми говоримо про субсидії, а це пов’язано з зарплатами. З 1 січня наступного року мінімальна зарплата, можливо, зросте до 6000 грн, а потім, з 1 липня – до 6500 грн. Таким чином, фактична більшість людей буде відрізано від субсидій, залишаться тільки непрацюючі – пенсіонери та інваліди, які дійсно зможуть отримувати субсидії», — кажуть експерти.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу