Швейцарці побудують в порту «Чорноморськ» новий пірс

Поділитися:

Морський порт «Чорноморськ» отримає новий пірс. Дочірня компанія швейцарської RISOIL S.A. вкладе 40 мільйонів доларів у держпідприємство. Сторони вже підписали договір про взаємодію, як повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

У документі йдеться про двосторонній пірс довжиною майже 340 метрів на стику причалів 10 та 11. Своєю чергою, Адміністрація морських портів має забезпечити водні підходи до пірса глибиною до 15 метрів.

Проєкт поглиблення дна у порту Чорноморська вже триває та реалізований на 67%. Примітно, що порт потребував днопоглиблення ще 15 років тому. Відповідний проєкт обговорювався останні 13 років. При цьому, інвестори були готові вкладати гроші, однак потребували гарантій та рішучості з боку держави.

До цього Володимир Зеленський повідомив, що в рамках програми «Велике будівництво», аби зменшити навантаження на дороги розвиватимуть також річковий транспорт.

Раніше український уряд вирішив приділити увагу питанню розвитку українських компаній на внутрішньому ринку держави. Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки України.

Зокрема, там розробили кілька механізмів, які могли б стимулювати українців купувати продукцію вітчизняних виробників.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу