СБУ знайшла схему контрабанди ртуті

Поділитися:

Контррозвідка Служби безпеки України заблокувала контрабандне переміщення металевої ртуті із Закарпаття в ЄС. Згідно з інформацією, ця високотоксична речовина може використовуватися для масових хімічних терактів.

У прес-службі СБУ зазначили, що зловмисника вдалося викрити на спробі перевезти 3 кг ртуті. Як відомо, було затримано на пункті пропуску «Малі Селменці». При огляді особистих речей правоохоронці виявили у нього приховані ємності з ртуттю.

«Кур’єром виявився громадянин однієї з європейських країн. За оперативною інформацією, він погодився на таку «послугу» за 5 тис. євро. За кордоном на кур’єра очікував замовник, якому він планував продати небезпечний «товар» за 200 тис. євро», — наголошується в повідомленні.

Затриманому оголошено підозру в рамках кримінального провадження, розпочатого слідчими Служби безпеки України за ч. 1 ст. 201 (контрабанда) Кримінального кодексу України. Наразі тривають слідчі дії.

Нагадаємо, раніше Служба безпеки України вдало заблокувала велику контрабанду підакцизної продукції.

Також ми писали про те, що в Україні має бути посилено покарання за контрабанду, на чому наполягає президент Володимир Зеленський.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу