СБУ упіймала чергового топменеджера УЗ на розкраданні мільйонів

Поділитися:

СБУ викрила колишнього топменеджера «Укрзалізниці» на розкраданні коштів, які виділили на ремонт рухомого складу. Його імені вже традиційно не розголошують. Про це повідомили журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Натомість слідство встановило, що діяв колишній чиновник за вже добре відпрацьованою корупційною схемою, яка попри численні викриття оборудок, і донині активно використовується чиновниками «Укрзалізниці». Експосадовець залучив до підрядних робіт фірму, зареєстровану на підставну особу. Підприємство мало необхідні виробничі потужності і кваліфікованих робітників. Насправді ж ремонтні роботи виконували працівники «Укрзалізниці».

Ремонт рухомого складу здійснювався у значно менших обсягах та з порушенням технологічних норм. Як встановила експертиза, «Укрзалізниці» було завдано понад 58,5 мільйонів збитків. Також через це була занижена на 6,4 млн гривень оподатковувана база.

Та поки ексчиновнику повідомлено про підозру лише в ухиленні від сплати податків та зборів. Йому загрожує до трьох років в’язниці.

Раніше повідомлялося, що «Укрзалізниця» буде перетворювати вокзали в торгові центри.

Також ми писали й про те, що «Укрзалізниця» знайшла збитків ще на 66 млн гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу