СБУ передало озброєння Міноборони

Поділитися:

У Службі безпеки повідомляють, що передали Міністерству оборони зброї на один мільярд гривень. Військове майно передали на баланс Міноборони, враховуючи ситуацію в країні.

Як повідомляє пресцентр спецвідомства, передачу санкціонував суд, а також Кабінет міністрів.

Зазначається, що озброєння на таку суму було вилучено під час спецоперацій контррозвідки. Зброя була арештована через визнання слідчими доказами у кримінальних провадженнях Служби безпеки. Зокрема, йдеться про гранатомети, боєприпаси (міни, постріли до гранатометів), ракети 5В27Д для ЗРК «Печора», двигуни та комплектуючі до Мі-24 та літаків Су і МіГ, комплектуючі до бронетехніки, фосфорні/соляні кислоти, а також вибухові речовини.

Подібних випадків передачі арештованого майна СБУ на баланс Міноборони в історії України ще не було.

Раніше повідомлялося, що Україна вирішила посилити кордон із Білоруссю. До білоруського кордону стягується техніка, безпілотники та прикордонники. Таким чином, до ймовірних провокацій через міграційну кризу українська сторона буде готова.

Також ми писали, що у МВС розповіли про підготовку до можливих міграційних потоків на кордоні з Білоруссю: буде посилено охорону кордону за участю поліції та Нацгвардії, виявлено найуразливіші ділянки, до захисту залучать загони тероборони.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу