Розмова Байдена та Путіна: чи зупинить США можливу нову атаку Росії проти України?

Поділитися:

Відеоконференція президентів Росії та США відбудеться закритому режимі. Її початок запланований на 17:00 за київським часом, повідомляє ‎«Перший Діловий»‎.

Наразі невідомо, чи будуть публічні заяви Байдена та Путіна після діалогу. Журналістам пообіцяли показати лише кілька перших секунд розмови. Зв’язок між США та Росією буде зашифрований на випадок хакерської атаки чи шпигунства.

За попередньою інформацією, очільники держав переважно говоритимуть про Україну.

Росія стурбована тим, що НАТО допомагає переозброювати українську армію. У відповідь, американці та європейці говорять про високу концентрацію російських військ біля західних кордонів. Відомо, що перед розмовою із Володимиром Путіним Джо Байден узгодив свої ключові позиції з лідерами Британії, Італії, Німеччини й Франції.

«‎Президент Росії Володимир Путін відповідатиме на скарги Заходу, який стурбований концентранцією російських військ поблизу кордону з Україною. Він скаже, що хоче мати гарантії, за якими НАТО та його члени, наприклад США, не будуть рухатися на Схід і розміщувати свої війська в Україні або в будь-якій інший державі поблизу російського кордону»‎, — зазначив аналітик Associated Press Роберт Бернс.

Напередодні переговорів Байдена з Путіним держсекретар США Ентоні Блінкен поговорив телефоном із президентом України Володимиром Зеленським. Домовилися діяти спільно та скоординовано, написав президент України у Twitter.

На Банковій кажуть, що після переговорів із Путіним Байден зателефонує Володимиру Зеленському. Проте, ймовірно, уже в середу, бо сьогодні у графіку американського лідера ця розмова не запланована.

Раніше ми писали про те, що президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан провели телефонну розмову. Діалог відбувся з нагоди 30-х роковин встановлення дипломатичних відносин між країнами.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу