Родичі директора Samsung Electronics заплатять рекордні податки на спадщину

Поділитися:

Майже 11-ть мільярдів доларів податку на спадщину заплатить родина покійного директора компанії Самсунг Електронікс. І це вчетверо більше, ніж отримав сумарно торік державний бюджет з податкових надходжень, повідомляють журналісти телеканалу “Перший Діловий“.

Утім, кошти надійдуть не одразу. Окреслену суму сім’я платитиме упродовж 5-ти років, а перший внесок зробить уже до кінця квітня.

78-річний Лі Гон Хі помер торік у жовтні. Заснована у 1938-му році його батьком, саме за його керівництва Самсунг Електронікс стала глобальним лідером на ринку смартфонів. Після смерті Лі Гон Хі агенція Ройтерс повідомила – чоловік був найбагатшим власником акцій у Південній Кореї. Зокрема, його маєток оцінили у понад 23 мільярди доларів. Яким чином розподілять решту спадщини поміж родичами, сім’я не повідомляє. Лише зауважила – пожертвує 90 мільйонів доларів на охорону здоров’я та інші медичні потреби.

Нагадаємо, Міністерство фінансів розробило законопроект, який дозволить оподатковувати більше водіїв «податком на дорогі автомобілі». Відомо, що цей податок хочуть поширити на транспортні засоби, вартістю 200 мінімальних зарплат, від близько 1 млн 200 тис. гривень.

Також ми писали, що через законопроект про “податкову амністію”, розроблений нардепами разом з очільником парламентського фінансового комітету Данилом Гетманцевим, українцям доведеться двічі заплатити податки із зароблених грошей, повідомляють експерти.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу