Роботодавці будуть звільняти за новими правилами

Поділитися:

З недавніх пір в Україні існують нові правила етики звільнення підлеглих з боку роботодавців. Нові аспекти питання роз’яснили в ГУ Держпраці в Херсонській області.

Відзначимо, що положення стосуються випадків звільнення за власним бажанням.

Так, відповідно до положень ст. 38 Трудового кодексу України, працівник як і раніше може розірвати всі робочі домовленості і покинути роботу, попередивши про своє рішення роботодавця за два тижні до звільнення.

Однак в разі, якщо працівник залишає роботу за екстреними обставинами, роботодавець повинен піти на зустріч і розірвати договір в зазначений термін з боку підлеглого.

У той же час, документальне підтвердження з боку працівника про причини екстреного звільнення ніяк не регулюється. Також в положеннях прописано, що в разі звільнення в трудовій книжці також повинна бути згадана причина звільнення.

Як повідомлялося раніше, незабаром народні обранці можуть проголосувати за зміни в трудовому кодексі, згідно з якими, роботодавець зможе запросто звільнити співробітника.

Так, в президентській фракції кажуть, що роботодавці і наймані робітники повинні мати рівні права. І якщо, працівник може звільнитися в будь-який час, то і роботодавець повинен мати право звільнити людину просто так.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу