Рада вводить новий податок на авто

Поділитися:

У Верховній Раді зареєстрований законопроект, який пропонує розширити кількість платників транспортного податку. Так, якщо депутати приймуть цей закон, то податок на авто стануть виплачувати не тільки власники дорогих іномарок.

На сьогоднішній день податок платять власники автомобілів не старше 5 років і вартістю понад 1,7 млн ​​грн. (375 мінімалок). Щорічно власники таким авто повинні сплатити податок у сумі 25 тисяч гривень.

Згідно з нормами нового законопроекту, обкладатися транспортним податком будуть автомобілі не старше 8 років, вартість яких починається з суми в 200 мінімалок, тобто – 944 тисячі гривень.

Таким чином, українці, які ніколи не платили податку на авто, змушені будуть віддати в бюджет щороку по 25 тис. Грн.

У законопроекті зазначено, що на оплату податку у власників авто буде 60 днів, а далі сума зростатиме – на 10%, якщо штраф сплатити в перші 90 днів або на 20%, якщо оплатити після 90 днів. При цьому, в разі несплати автомобіль може стати податковою заставою і буде арештований. Цікавим є той факт, що користуватися заарештованим засобом пересування можна, а ось продати або подарувати комусь – ні.

Положеннями нового законопроекту також розширюються повноваження податкової служби, адже в разі несплати транспортного податку представники служби зможуть конфіскувати і продати машину. При цьому частина суми від угоди буде погашати борг за несплату податку на автомобіль, а решту грошей повернуть власнику.

Нагадаємо, що з 23 травня в Україні почали діяти нові правки до Податкового кодексу. В результаті для громадян змінилася частина податків – такі вимоги Міжнародного валютного фонду. Прості українці стурбовані підвищенням податків, згідно правок. Уже вступило в силу зміна, згідно з яким при продажу третьої квартири або машини податок за рік виросте з 5% до 18%. До цієї суми ще варто додати і 1,5% військового збору.

Раніше повідомлялося, що в Україні ускладнилася процедура реєстрації автомобілів, привезених в країну з-за кордону. З відповідною ініціативою виступило Міністерство внутрішніх справ України.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу