Рада може створити орган-арбітр по комунальним тарифам

Поділитися:

Державну житлово-комунальну інспекцію мають намір створити у Верховній Раді. Відповідні законопроекти вже внесені на розгляд народним депутатам. Відомо, що ключовою функцією інспекції буде перевірка економічного обґрунтування цін на житлово-комунальні послуги і якість надання цих послуг.

«Наприкінці листопада у Верховній Раді зареєстровано два законопроекти №4403, №4404, розроблених за активної участі Мінрегіону, прийняття яких дозволить створити Державну житлово-комунальну інспекцію. Це буде арбітр між споживачами і виконавцями послуг і позитивний ефект від її роботи в першу чергу відчує кінцевий споживач », – кажуть в Верховній Раді.

Слід зазначити, що інспекція буде мати повноваження перевіряти економічну доцільність тарифів на комунальні послуги і стежити за якістю надання цих послуг. Крім цього інспекція буде здійснювати оцінку технічного стану мереж і системи комунальних об’єктів.

Нагадаємо, що заборонити перенесення робочих днів через свята мають намір у Верховній Раді. Про це повідомили на офіційному сайті парламенту. Відомо, що головними ініціаторами і авторами законопроекту є депутати партії «Слуга народу».

Раніше повідомлялося, що в Міністерстві енергетики України попередили громадян про можливе підвищення тарифів майже у два рази. Про це повідомляє в.о. міністра енергетики України Юрій Вітренко.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу