Рада дозволила впускати іноземні війська для навчань в Україні

Поділитися:

На пленарному засіданні Верховна рада України схвалила допуск іноземних військових для участі у багатонаціональних навчаннях у 2022 році. Законопроект №6359 підтримали 318 нардепів.

Відтак, закон забезпечує виконання завдань у сфері безпеки та оборони у загальному контексті реалізації пріоритетного зовнішньополітичного курсу України.

Крім того, допуск іноземних військових також підвищить ефективність реалізації національних програм з розвитку власних Збройних сил, а також дасть можливість збільшити фінансові надходження за рахунок продажу товарів (робіт, послуг) для підрозділів інших країн.

Цього тижня депутати розглянуть одночасно десять проектів рішень щодо скасування податкового закону №5600 та спробують продовжити мораторій на банкрутство державних шахт. На порядку денному також є низка законопроектів з екологічної тематики.

Також парламент планує розглянути кілька важливих економічних та фінансових законопроектів. Зокрема, йдеться про згаданий у меморандумі з Міжнародним валютним фондом законопроект №5865 про посилення повноважень Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу