Прокуратура зацікавилася будівництвом метро в Дніпрі

Поділитися:

До суду було направлено обвинувальний акт — Дніпропетровська обласна прокуратура проти директора комунального підприємства «Дніпровський метрополітен». В обвинувальному акті йдеться про службову недбалість, а також про те, що вона призвела до серйозних наслідків.

Так, в акті йдеться про те, що у 2016 році директор КП уклав договір з акціонерним товариством про те, що роботи з будівництва метрополітену будуть завершені в означений термін. Однак при цьому працівники АТ відставали від складеного графіка, після чого були підписані зміни в контракті. Саме цей крок дав можливість АТ отримувати гроші незалежно від графіка та власне факту виконання запланованих робіт.

В ході слідства було визначено, що підрядник отримав зайві кошти, виділені на будівництво метрополітену з міського бюджету. Виплати проводилися у 2018-2019 рр. Загалом безпідставно були виділені понад 14 млн грн. Також є й інші пункти в обвинувальному акті, які вказують на винність директора КП.

Раніше повідомлялося, що прокуратура взялася за залізницю до Борисполя. Йдеться про процесуальне керівництво Київської місцевої прокуратури №3, в рамках якого держорган оголосив про підозру колишньому директору компанії-постачальника.

Також ми писали й про те, що прокуратура запідозрила колишнього чиновника ФГВФО в розтраті п’яти мільйонів гривень одного з банків.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу