Прокуратура позивається до підрядника будівництва метро на Виноградар

Поділитися:

Столична прокуратура намагається відсудити 182 мільйони гривень у «Київметробуду», який є підрядником будівництва метро на Виноградарі, повідомили журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

За даними слідства, підрядник отримав аванс майже в 6 мільярдів гривень на виконання робіт, проте поклав півтора мільярда на депозит у банку і отримав з них у 2019 році відсотки понад 139 мільйонів гривень, які привласнив.

За законом і за згодою підрядник повинен був використовувати авансовий платіж за цільовим призначенням – будувати метрополітен.

Прокуратура відреагувала на виявлене порушення та звернулася до суду, щоб стягнути з ділків отримані ними депозитні відсотки, а також понад 44 мільйони  за безпідставне зберігання та користування бюджетними коштами.

Підрядником будівництва метро на Виноградарі є компанія «Київметробуд». У вересні вона зверталася з позовом до комунальників Київського метрополітену з вимогою перенести дату завершення будівництва метро на травень 2023 року.

За договором роботи мають завершитись 26 листопада цього року. Примітно, що у січні минулого року голова наглядової ради Київметробуд Олег Токарєв заявляв про відстрочку будівництва метро на Виноградарі на рік.

Тоді Офіс Генпрокурора заарештував рахунки «Київметробуду» за підозрою у спробах співробітників привласнити державні кошти. За матеріалами слідства, гроші виводилися на рахунок підконтрольних їм компаній.

Раніше ми писали, що в столиці можуть обмежити роботу метро.

Також ми повідомляли про експертні підрахунки, коли з’явиться метро на Троєщину.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу