Приватний бізнес боїться кібератак і співпрацює з РНБО

Поділитися:

У багатьох питаннях приватні фірми проти втручання держави в їхню діяльність. Але приватні компанії у сфері енергетики, які належать до критичної інфраструктури, охоче користуються захистом Ради нацбезпеки і оборони України (РНБО).

Про це у понеділок, 9 листопада, інформували в РНБО.

В РНБО відзначили, що Національний координаційний центр кібербезпеки охоче співпрацює з приватними підприємцями. Адже саме на приватниках хакери відпрацьовують свої методи, перш ніж атакувати органи держвлади або об’єкти критичної інфраструктури.

А з приводу співпраці з приватними енергокомпаніями в РНБО повідомили наступне:

«Не всі хочуть, щоб держава втручалася в їх діяльність, але що стосується забезпечення кібербезпеки, то з приватними компаніями у нас дуже хороша взаємодія, і вони самі хочуть, щоб їм надавали певні консультації, певну методичну допомогу. З деякими ми ведемо переговори, щоб ми змогли їм забезпечити відповідний кіберзахист в тих функціях, які стосуються національного координаційного центру».

В РНБО уточнили, що найкраща взаємодія у національного координаційного центру кібербезпеки склалася з приватними енергокомпаніями.

Нагадаємо, в Сполучених Штатах Америки звинуватили Росію в організації хакерських атак, в тому числі й на Україну. Про це повідомляє Департамент юстиції США.

Також раніше ми інформували про те, що Чехія звинуватила Росію в скоєнні чергової кібератаки, спрямованої на місцеві лікарні держави: хакери намагалися зламати сервера установ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу