«Приватбанк» оригінально передав позов Коломойському і Боголюбову

Поділитися:

Державний «Приватбанк» опублікував повідомлення у виданні «Голос України» для вручення ізраїльського позову в Україні на 600 мільйонів доларів бізнесменам Ігорю Коломойському та Геннадію Боголюбову, а також ще одному відповідачеві – посадовцю в ПАТ «Укрнафта» В’ячеславу Карташову, інформує пресслужба фінустанови.

Зазначається, що так вчинили відповідно до рішення ізраїльського суду від 26 квітня поточного року, згідно з Гаазькою Конвенцією про вручення за кордоном судових і позасудових документів у цивільних чи комерційних справах.

Відомо, що «Приватбанк» звернувся з позовом в ізраїльський суд, Окружний суд міста Тель-Авів-Яффа, проти своїх ексвласників та інших відповідачів, яких правоохоронні органи України підозрюють у шахрайських діях, незаконному привласненні і відмиванні коштів, що дозволило незаконно вивести з банку близько 600 млн доларів упродовж 2007-2011 років та розмістити на рахунку в банку Israel Discount Bank.

У банку зазначають, що всім трьом громадянам належним чином вручено позов в Ізраїлі.

Нагадаємо, пожежа знищила  металургійне підприємство, що належить олігарху Ігорю Коломойському. Зокрема, через два дні після того, як Генпрокуратура штату Огайо взялась за масштабну екологічну катастрофу, через витік із заводу Коломойського небезпечних відходів в річку.

Як повідомляється, у березні цього року США запровадили санкції проти Коломойського за корупцію. Причиною обмежень стала діяльність підприємця на посаді глави Дніпропетровської області у 2014-2015 роках.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу